Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Redundant Arrays of Inexpensive Disks (RAID)

RAID (din eng.: redundant array of independent discs = mulțime redundantă de discuri independente ) este un concept din domeniul subsistemelor de stocare date, ce poate furniza niveluri mai înalte de protecție împotriva timpilor morții cât și împotriva pierderii de date comparativ cu hard disk-urile convenționale. RAID se refera la o arhitectura a hard disk-urilor proiectată pentru a păstra datele în siguranță prin intermediul redundanței. În teorie, matricile RAID alcătuite din hard disk-uri convenționale pot funcționa pentru sute sau chiar mii de ani fără a pierde date datorită defectării unui hard disk. Arhitectura RAID ofera de asemenea și alte beneficii: poate îmbunătății performantele de scriere / citire, ușurează și simplifica menținerea sistemelor în stare de funcționare și permit utilizatorului să acordeze subsistemul de hard disk-uri astfel încât să corespundă nevoilor specifice ale unor aplicații.

Conceptul de RAID a fost pentru prima dată definit de către un grup de cercetători de la universitatea Berkeley în 1987. Rezultatele muncii acestora a fost definirea a cinci niveluri de RAID: cinci modalități de a distribui datele pe o matrice de hard disk-uri astfel încât defectarea unui singur hard disk să nu ducă la pierderi de date. Din cele 5 arhitecturi definite trei s-au dovedit a fi atractive din punct de vedere comercial: Level 1, Level 3 si Level 5. Deși nu este în sensul strict al definiției un RAID, un nivel adițional, Level 0, este în mod uzual inclus în arhitecturile RAID datorită asemănării acestuia cu definițiile originale.

RAID 0 distribuie datele pe discuri prin striping - o tehnica de stocare a unor calupuri consecutive de date pe hard disk-uri diferite. Striping-ul îmbunătățește viteza de scriere și de citire dar nu asigură nici o protecție suplimentară a datelor fata de unitățile de hard disk convenționale. RAID 1 obține redundanta datelor prin oglindire (miroring) - păstrarea de date identice pe două hard disk-uri separate. Oglindirea ofera o rezistentă excelentă a datelor cât și anumite îmbunatățiri la viteza de scriere / citire dar este o metodă relativ ineficientă datorită modului în care este folosită întreaga capacitate a hard disk-urilor.

RAID 3 și RAID 5 combină tehnicile de striping cu coduri de paritate astfel încât este posibila recuperarea datelor dacă unul din hard disk-uri se defectează. Atât RAID 3 cât și RAID 5 folosesc capacitatea totală de stocare a hard disk-urilor componente mai eficient decât RAID 1. Arhitectura RAID înseamnă mai mult decât redundanța datelor. Arhitectura RAID contribuie la împărțirea în mod echilibrat a încărcării, evitând utilizarea unui hard disk în mod ineficient (în configurațiile non raid anumite hard disk-uri au 80% din solicitările de scriere / citire direcționate către 20% din capacitatea hard disk-ului). O alegere corectă a unei configurații RAID poate mări viteza de transfer și de asemenea poate servi mai multe cereri de scriere / citire pe secunda. Unitățile de stocare dintr-un RAID 3 pot procesa cantități crescute de date foarte repede prin transferarea datelor de pe toate hard disk-urile matricei în paralel, scurtând astfel timpii de transfer pentru aplicații cum ar fi cele de procesare imaginii sau CAD, aplicații care citesc în mod curent fișiere mari în mod secvențial. Matricile RAID 5 pot prelucra în mod simultan un număr crescut de cereri de scriere / citire și prin urmare sunt potrivite pentru aplicațiile ce fac un număr mare de cereri de scriere / citire ale unor fișiere mici.

Cititi mai mult despre tipurile de RAID

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook