Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Sfaturi utile

Cele mai bune practici pentru a evita pierderea datelor

 1. Nu actualizati sistemul de operare si / sau aplicatiile, fara a avea o copie de rezerva verificata.
 2. Utilizati hardware si software actualizat pentru securitatea datelor, cum ar fi firewall-ul si antivirusul.
 3. Scanati toate datele introduse in calculator, inclusiv pachete software, pentru a detecta virusi.
 4. Utilizati ventilatie si / sau aer conditionat pentru a mentine serverele la o temperatura optima de functionare.
 5. Conectati computerul la o sursa de alimentare neintrerupta (UPS) pentru a le proteja impotriva caderilor de tensiune.
 6. Opriti calculatorul si aveti mare grija atunci cand il mutati.
 7. Evitaţi descarcarile de electricitate statica atunci cand atingeti sau cand manipulati unitatile media, in special atunci cand va aflati in medii uscate.
 8. Instruiti utilizatorii sa opreasca imediat calculatorul daca apar sunete neobisnuite.
 9. Stabiliti proceduri de backup structurat, utilizand software compatibil cu sistemul de operare, pentru a face copii tuturor fisierelor ce contin date importante.
 10. Ţineti cel putin o copie verificata a datelor importante intr-o locatie diferita de cea in care va desfasurati activitatea.

Atunci cand se intampla un dezastru cu sistemul/HDD-ul dvs.

 • Daca este posibil, faceti imediat un back-up datelor.
 • În cazul in care sistemul scoate sunete neobisnuite, nu utilizati nici un software, functii precum: SCANDISK, CHKDSK, FSCK. Scopul acestora este de a rezolva problemele file system-ului si pot inrautati situatia.
  Atentie: sistemele de operare ruleaza automat aceste functii la repornirea calculatorului daca detecteaza erori.
 • Nu alimentati electric un dispozitiv care prezinta probleme sau scoate sunete neobisnuite.
 • Nu incercati recuperarea datelor de pe unitatile grav avariate. Utilizarea unor instrumente de diagnosticare poate provoca daune permanente unitatilor de stocare sau datelor pe care acestea le contin.
 • Configurati un alt calculator / server, pentru a-l inlocui temporar pe cel cu probleme, restaurati backup-urile disponibile pe noua unitate si reconfigurati-l, dupa caz, pentru a incepe o munca productiva.
 • Nu utilizati aplicatii software dedicate procesului de recuperare date. Folosite incorect acestea vor rescrie informatiile importante pe care le doresti recuperate. De cele mai multe ori aceste aplicatii inrautatesc situatia
 • Nu supuneti hard disk-ul la temperaturi extreme, problema se va agrava si veti face lucrurile pentru tehnicienii de recuperare mult mai dificile
 • Nu loviti sau bruscati hard disk-ul. Exista sanse ca platanul sa se zgarie.
 • Nu desfaceti capacul hard disk-ului. Aceasta operatiune se face doar intr-un mediu lipsit de praf si cu o temperatura/ umiditate adecvata.
 • Oferim cel mai rapid timp de raspuns, de la 24 la 48 ore, iar consultantii nostri de recuperare de date sunt disponibili pentru a vă sprijini in orice problema.

Strategii de backup

 • Investiti in sisteme de backup redundante.
 • Testati periodic copiile de rezervă pentru a verifica dacă datele dvs., si în special bazele de date si fişierele importante sunt in siguranta.

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook