Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Servicii de stergere securizata a datelor - data wipe

Politicile de securitate din marile companii obliga departamentele IT la stergerea datelor conform unor standarde si reglementari stricte.

Echipamentele detinute de laboratorul Python sunt certificate si pot realiza stergerea datelor conform urmatoarelor standarde:

 • DoD 5220.22-M
  Acesta este unul din cele mai folosite standarde. Stergerea datelor este realizata in concordanta cu manualul de operare al NISP ( National Industrial Security Program - progrmul national de securitate industriala al SUA). Se pot folosi atat algoritmul bazat pe 3 treceri cat si cel bazat pe 7 treceri succesive
 • NIST 800-88
  Acesta este un alt algoritm conceput pentru o stergere securizata a datelor. Stergerea datelor este realizata in conformitate cu procedurile de stergere a datelor elaborate de NIST (Institutul National de Standarde si Tehnologi al SUA)
 • Stergerea securizata a datelor
  Comanda de Stegere Securizata a datelor este definita in standardul ATA/ATAPI si utilizeaza subsistemele interne ale hard disk-ului pentru realizarea stergerii de date.
 • Suprascrierea cu un model
  Este posibil ca intreaga capacitate a mediului de stocare sa fie suprascrisa cu un model repetitiv de caractere. Poate fi vorba de o suprascriere cu caracterul 0, sau se poate folosi un sir de caractere cu o lungime oricat de mare. De asemenea este posibil ca fiecare sector al hard disk-ului sa fie suprascris cu adresa sa LBA

Acest serviciu este oferit si la sediul clientului.

Free diagnostic in 24 hours - No data, no charge

When you realise that a storage drive / unit is
malfunctioning or defective
first data recovery bulletCut the electric power immediately
data recovery bulletDo not restart the computer
data recovery bulletDo not install or reinstall software applications
data recovery bulletDo not hit, shake and do not dissasemble or clean the storage units
data recovery bulletDo not try to dry the wet units
data recovery bulletDo not power or to try to othervise intervene on the units
block bottom

like us on Facebook