Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date SSD

Python Data Recovery asigura servicii de recuperare date de pe unitățile de stocare de tip SSD pentru toți producători și pentru toate modelele de laptop-uri și notebook-uri.

Spre deosebire de hard-disk-uri, unitățile de stocare SSD nu au nici o piesa in mișcare. Acest fapt poate crea falsa impresie ca datele dumneavoastră se afla in mai mare siguranță atunci când sunt stocate pe SSD. Din păcate realitatea este alta. Unitățile de stocare SSD sunt mai vulnerabile comparativ cu hard disk-urile normale la anumite defecte cum ar fi întreruperea brusca a alimentarii cu energie, câmpuri magnetice sau sarcini electrice. De asemenea trebuie luat in considerare si faptul ca SSD-urile au un număr limitat de cicluri de scriere cea ce se traduce prin reducerea in timp a capacității de a scrie date pe acest tip de unitate cea ce duce la posibilitatea de a pierde datele.

Recuperarea datelor de pe SSD

Cele mai multe unități de stocare date de tip SSD folosesc tehnologi complexe la nivelul controler-ului pentru a creste gradul de siguranță si viteza de stocare. Arhitectura unui SSD de înaltă performanta este mai complicata decât arhitectura celor mai multe sisteme RAID. Algoritmii care crează corelația intre adresa logica și locația fizica de stocare diferă de la producător la producător iar particularitățile și detaliile sunt considerate secrete comerciale și sunt păzite ca atare.

Indiferent de cât de sigur este un mediu de stocare de tip SSD acesta se uzează în timp și se defectează. Adesea, acest lucru apare fără a da semne de avertizare după zeci de mii de cicluri de scriere /ștergere. În același fel în care o baterie reîncărcabila își pierde din capacitate după câteva sute de cicluri de încărcare / descărcare, același lucru se întâmplă și cu memoriile nevolatile din componenta SSD-urilor care își pierd capacitatea de a păstra informații după mii de cicluri de scriere/ștergere. Acest lucru este de obicei specificat de producători ca rezistenta (endurance).

Când un bloc își pierde capacitatea de a păstra date sau când apar erori de date ce nu pot fi corectate de către algoritmii (ECC) de corecție ai unității de stocare, blocul respectiv este înlocuit cu unul din blocurile disponibile de rezerva. Când toate blocurile de rezerva sunt deja folosite si o noua eroare apare, unitatea de tip SSD ajunge la stadiul de defectare critica și va trebui înlocuita. Algoritmii de management ai SSD precum cei de corecție avansata a erorilor (ECC) cât și cei de distribuire a datelor in mod uniform pe întreaga memorie de tip flash măresc durata de viata a SSD-ului si cresc nivelul de rezistenta al sistemului de stocare.

Datorita faptului ca programarea si fabricarea controlerelor reprezinta secrete comerciale bine păzite de către producători, fiecare caz de recuperare a datelor de pe memorii flash sau SSD-uri este unic. După ce determinam ce pași sunt necesari pentru a putea recupera datele dumneavoastră de pe SSD veți fi contactat. Nici o operațiune nu va fi efectuata fără acordul dumneavoastră. De îndată ce va exprimați acordul pentru recuperarea datelor, specialiștii noștri vor demara procedurile de recuperare, iar datele vor validate si apoi salvate pe un alt mediu de stocare (alt drive, CDROM, DVD, sau alt mediu de stocare ales de dumneavoastră)

Python Data Recovery recuperează date de pe toate unitățile de stocare de tip SSD fabricate de următorii producătorii dar nu ne limitam doar la acestia:

  • Intel
  • Micron
  • SanDisk
  • Toshiba
  • OCZ Technology
  • Transcend
  • Samsung
  • Crucial

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook