Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID 10

RAID 10 este un RAID popular în rândul firmelor din mai multe motive, dar în principal pentru ca structura sa robustă este constituită din mai multe matricii RAID 1 ce sunt folosite la crearea unei matricii RAID 0.

Combinația de oglindire peste care se adaugă întrețeserea ( striping) este cunoscută ca RAID 1+0 ( de asemenea numit și RAID 10). În această configurație se folosește oglindirea (RAID 1) pe două hard disk-uri iar datele sunt apoi întrețesute / distribuite (stripe) pe încă una sau mai multe matrici similare. Acest mod de combinare asigură redundanța datelor și anumite avantaje in cea ce privește viteza dar acestea sunt obținute în detrimentul spațiului de stocare. O altă implementare este RAID 0 +1. În această configurație se efectuează întrețeserea datelor (Stripe - RAID 0) pe două sau mai multe hard disk-uri iar datele sunt apoi oglindite (RAID 1) în timp real pe o a doua matrice similară.

O partiție constituita ca RAID 1+0 asigura un pic mai multă protecție a datelor decât în cazul RAID 0+1 și necesită un minim de 4 hard disk-uri pentru a putea fi configurată.

Astfel se asigură nu doar o replicare superioară a datelor, dar și o simplificare a procesului de căutare și citire a datelor, precum și o simplificare a procesului de reconstrucție în cazul în care unul din hard disk-uri se defectează. Aceasta configurație combină rapiditatea sporită a RAID 0 cu redundanta datelor specifică RAID 1, fără a necesita calcule suplimentare ale parității.

Datele sunt oglindite în mod identic pe hard disk-urile componente. Acest lucru poate duce la un fals sentiment de siguranța pentru că și cele mai sigure sisteme pot suferi pierderi ale datelor în cazul vârfurilor de tensiune, atunci când mai multe hard disk-uri se defectează, etc.

Subsistemele de stocare RAID 10 sunt folosite în mod curent pentru aplicațiile ce solicită în mod intens procesorul așa cum ar fi Microsoft Exchange sau aplicațiile cu răspuns în timp real / OLTP ( Online Transaction Processing). Caracteristicile pozitive inerente matricilor RAID 10 le fac alegerea perfecta pentru ușurința cu care se reconstruiesc. Cu toate acestea, în cazul în care o matrice RAID 10 se defectează, specialiștii IT de rând, uneori, pot fi încurcați de complexitatea soluției și nu ar trebui sa încerce recuperarea datelor de pe matrice. În special în cazul în care controlerul RAID se defectează sau exista pierderi ale înregistratorilor /configurației matricei, majoritatea profesioniștilor IT nu au experiența sau instrumentele necesare pentru a executa o reparație cu succes a RAID-ului.

Producătorii de RAID diferă în proiectarea componentelor interne și a circuitelor componentelor hardware iar o cunoaștere detaliată a acestor design-uri este esențială pentru succesul procesului de recuperare a datelor. Dar pentru ca producătorii nu dezvăluie aceste informații, tehnicile și procedurile de recuperare RAID necesită ani pentru dezvoltare și inginerie inversă pentru determinarea și identificarea acelor tehnici și proceduri ce sunt cele mai eficiente.

Datorita statului nostru de experți atât în recuperarea datelor de pe hard disk-uri cât și de pe RAID-uri, firma Python este alegerea perfectă pentru recuperarea datelor dumneavoastră, atât de pe RAID-uri cât și de pe orice alt tip de matrice / volum.

Recuperam cu succes date de pe oricare din matricile RAID produse de următorii producători dar nu ne limitam doar la produsele acestora:

  • HP
  • Adaptec
  • IBM
  • LSI Logic
  • Dell
  • Fujitsu
  • Compaq
  • Hitachi

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook