Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID 1

RAID 1 crează o copie exactă (sau oglindire) a unui set de date pe două hard disk-uri. Acest lucru este util atunci când viteza de scriere este mai importanta decât reducerea capacității de stocare necesară redundanței. Matricea poate avea o capacitate cel mult egală cu mărimea celui mai mic hard disk membru. O matrice RAID 1 conține două hard disk-uri, cea ce dublează siguranța datelor comparativ cu siguranța unui singur hard disk, dar este posibil să se dețină multiple copii. Deoarece fiecare din hard-urile componente poate fi accesat independent dacă celălalt hard disk se defectează, gradul de siguranță poate fi exprimat ca fiind o funcție liniară multiplu a numărului de hard disk-uri din matrice. Pentru a beneficia de toate beneficiile redundanței unui RAID 1 se recomandă folosirea de controlere de discuri independente, câte unul pentru fiecare hard disk. Aceasta practică este cunoscută si ca "duplexare" sau "splitting"

Avantajul matricei RAID 1 este acela ca se poate face o scriere sau două citiri pentru fiecare pereche oglindită. Redundanța datelor de 100% înseamna că nu este necesară o reconstruire a datelor în cazul defectări unui hard disk, se poate face doar o copiere a datelor de pe hard disk-ul intact pe hard disk-ul de înlocuire. Dezavantajul este acela că acest tip de RAID folosește cea mai mare cantitate de spațiu inaccesibil utilizatorilor comparativ cu alte tipuri de RAID. Prin oglindirea tuturor datelor pe un al doilea hard disk, RAID 1 ofera o protecție substanțială împotriva defectării oricărui hard disk ce aparține matricei. Cu toate acestea, nici o matrice RAID nu este imună la pierderea datelor, și chiar și cele mai bune sisteme pot pierde datele datorita vârfurilor de tensiune, defecte ale controlerului, și alte cauze.

Datele sunt duplicate în mod identic pe hard disk-urile componente ale matricei. În felul acesta se poate crea un fals sentiment de securitate, pentru că, chiar și cele mai sigure sisteme pot fi afectate de vârfuri de tensiune, defectarea a mai multor hard disk-uri etc.

Matricile RAID 1 sunt considerate o opțiune potrivită pentru protecția datelor dar se întâmplă să primim, pentru recuperarea datelor, în mod curent, matrici RAID 1, datorită unor oglindiri / duplicări corupte, date incorecte duplicate pe celălalt hard disk, reconstrucții incorecte ale matricei, dar și datorita unor erori de soft ce fac imposibila boot-area în sistemul de operare instalat. Șansele de recuperare sunt mai crescute dacă două sau mai multe hard disk-uri sunt disponibile. Prin urmare, dacă este posibil, evitați folosirea matricei sau a hard disk-urilor componente, pana la o consultare referitoare la perspectivele recuperării datelor dumneavoastră.

Pentru recuperarea datelor de pe RAID 1, dacă măcar unul din discurile matricei RAID 1 este funcțional și conține datele dumneavoastră, eforturile de recuperare sunt relativ simple și fără complicații. Cu toate acestea ne întâlnim frecvent cu cazuri în care întreaga matrice nu a funcționat, sau o eroare logică a datelor a fost replicată pe toate hard disk-urile oglindite. În alte cazuri, componente esențiale, precum controlerul de RAID, au suferit defecțiuni, cea ce face imposibilă accesarea datelor de pe hard disk-urile matricei. În astfel de cazuri recuperarea datelor nu este la fel de simplă, dar rata de succes poate fi încă una foarte mare.

Producătorii de RAID diferă în proiectarea componentelor interne și a circuitelor componentelor hardware iar o cunoaștere detaliată a acestor design-uri este esențială pentru succesul procesului de recuperare a datelor. Dar pentru ca producătorii nu dezvăluie aceste informații, tehnicile și procedurile de recuperare RAID necesita ani pentru dezvoltare și inginerie inversa pentru determinarea și identificarea acelor tehnici și proceduri ce sunt cele mai eficiente.

Datorita statului nostru de experți atât în recuperarea datelor de pe hard disk-uri cât și de pe RAID-uri, firma Python este alegerea perfecta pentru recuperarea datelor dumneavoastră atât de pe RAID-uri cât și de pe orice alt tip de matrice / volum.

Recuperăm cu succes date de pe oricare din matricile RAID produse de următorii producători dar nu ne limitam doar la produsele acestora:

  • HP
  • Adaptec
  • IBM
  • LSI Logic
  • Dell
  • Fujitsu
  • Compaq
  • Hitachi

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook