Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID 0

RAID 0 este cunoscut și ca configurație de hard disk-uri distribuite (striped = sfâșiat) fără paritate. RAID 0 asigura performante crescute (dacă un controler RAID potrivit este folosit) și spațiu de stocare crescut, dar, în lipsa unor blocuri de paritate, RAID 0 nu asigura rezistenta la defecte. Prin urmare dacă un singur hard disk se defectează întreaga matrice va fi inutilizabila. Cu cât mai multe hard disk-uri sunt într-o matrice RAID 0 cu atât mai mari sunt riscurile ca aceasta sa se defecteze. Defectarea unui singur hard disk duce la defectarea întregii matrice RAID pentru ca atunci când datele sunt scrise pe un RAID 0, datele sunt împărțite în fragmente / "fășii" (stripes). Numărul de fragmente este determinat de numărul hard disk-uri din matrice. Fragmentele sunt scrise pe hard disk-uri în mod simultan ( în teorie, depinde de tipul de controlerul și de tipul de hard disk-uri folosite.) pe aceleași sectoare. Acest lucru permite ca porțiuni mai mici din întregul calup de date sa fie citite de pe drive-ul RAID în paralel, creând în acest fel acestui tip de RAID un avantaj referitor la lățimea bandei de transfer. Mai multe hard disk-uri în matrice au ca rezultat creșterea bandei dar o data cu aceasta cresc și riscurile.

O matrice de tip RAID 0 poate fi creata fie hardware fie software. RAID 0 este folosit în mod frecvent în diferite tipuri de servere, medii de stocare externe, NAS-uri ( medii de stocare atașate la rețea), și în anumite tipuri de computere de tip desktop. Pentru recuperarea datelor de pe RAID 0 sunt necesare toate hard disk-urile componente fără ca acestea sa fi suferit modificări. Contactați-ne cu privire la pierderile de date sau defectarea hard disk-urilor înainte de a încerca sa recuperați datele de pe discurile ramase. Consultanța este la noi gratuita în aceasta faza.

Sporul de performantă al matricilor de tip RAID 0 are și dezavantaje, spre deosebire de alte tipuri de RAID ( care prin definiție asigură redundanță în cazul defectării a cel puțin unui hard disk) în cazul matricilor RAID 0 nu exista redundanță. Prin urmare, recuperarea datelor de pe o matrice RAID 0 după defectarea unui hard disk se poate face doar după ce hard disk-ul defect este reparat / funcțional, clonat iar apoi extragerea datelor se poate face de pe matrice. Aceasta este singura metodă sigură de a realiza o recuperare completă / integrală a datelor de pe RAID. Tentative de recuperare se pot efectua și asupra unor matrici defecte cu hard disk-uri lipsa, dar, deși fișiere foarte mici ( mai mici decât mărimea fragmentelor stripe ) pot fi recuperate, în majoritatea cazurilor, procesul de recuperare nu poate recupera fișierele sau structura de directoare.

Producătorii de RAID diferă în proiectarea componentelor interne și a circuitelor componentelor hardware iar o cunoaștere detaliata a acestor design-uri este esențială pentru succesul procesului de recuperare a datelor. Dar pentru că producătorii nu dezvăluie aceste informații, tehnicile și procedurile de recuperare RAID necesită ani pentru dezvoltare și inginerie inversa, pentru determinarea și identificarea acelor tehnici și proceduri ce sunt cele mai eficiente.

Datorita statului nostru de experți atât în recuperarea datelor de pe hard disk-uri cât și de pe RAID-uri, firma Python este alegerea perfectă pentru recuperarea datelor dumneavoastră, atât de pe RAID-uri cât și de pe orice alt tip de matrice / volum.

Recuperăm cu succes date de pe oricare din matricile RAID produse de următorii producători dar nu ne limitam doar la produsele acestora:

  • HP
  • Adaptec
  • IBM
  • LSI Logic
  • Dell
  • Fujitsu
  • Compaq
  • Hitachi

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook