Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID 6 / RAID 60

RAID 6 este pasul următor pentru tehnologiile de Data Warehousing, special conceput pentru a lucra cu hard disk-urile destinate pc-urilor de tip desktop, hard disk-uri mai puțin sigure, dar cu o capacitate mult mai mare și mai ieftine.

În RAID 6 datele sunt distribuite / întrețesute pe mai multe hard disk-uri fizice iar date de paritate duble sunt folosite pentru stocarea și recuperarea datelor. Acest tip de RAID rezistă la defectarea a două hard disk-uri din matrice, furnizând în acest fel o rezistentă mai mare la defecte comparativ cu RAID 5. De asemenea RAID 6 permite folosirea pentru datele critice afaceri a unor hard disk-uri ATA și SATA mai ieftine dar mai puțin sigure.

RAID 6 este similar cu RAID 5, dar include o a doua schemă de paritate care este distribuită pe diferitele hard disk-uri din componența matricei și prin urmare ofera un grad de rezistență sporit la defectarea hard disk-urilor sau coruperea datelor. RAID 6 poate rezista la defectarea simultană a două hard disk-uri fără a pierde datele.

RAID 6 necesita un minim de 4 hard disk-uri pentru implementare și poate folosi pana la 16 hard disk-uri. Capacitatea utilizabilă pentru date este întotdeauna mai mica cu 2 decât numărul de hard disk-uri disponibile în matricea RAID.

Cu hard disk-uri SATA mai ieftine, dar mai puțin fiabile, într-o configurație cu RAID 6, este posibil să se atingă un nivel mai înalt de disponibilitate decât în cazul unei matrice RAID 5 construită pe Fiber Chanel. Acest lucru se datorează faptului că a doua paritate din RAID 6 permite ca matricea RAID 6 sa reziste la defectarea unui al doilea hard disk în timpul reconstrucției. În cazul unei matrice RAID 5, perioada în care RAID-ul funcționează în mod degradat și / sau în timpul reconstrucției cu un hard disk de rezerva, este considerata ca un interval în care matricea RAID este extrem de vulnerabilă la pierderea datelor. În aceasta perioadă, dacă un al doilea hard disk se defectează, datele sunt irecuperabile. În cazul RAID 6 nu exista intervale de vulnerabilitate deoarece a doua paritate protejează datele împotriva acestui tip de defect.

RAID 60 combină mai multe matrici RAID 6 cu o matrice RAID 0 (striping). Paritatea dublă permite defectarea a două hard disk-uri în fiecare matrice RAID 6 componentă. Distribuirea / întrețeserea permite creșterea capacității și a performanțelor fără a adăugă câte un hard disk la fiecare din matricile RAID 6 (lucru care ar duce la scăderea disponibilității datelor și ar putea duce la scăderea performantelor la funcționarea în mod degradat).

RAID 60 este alcătuit dintr-un RAID 0 format din hard disk-urile virtuale a mai multor RAID-uri 6. Beneficiile unui RAID 6 sunt menținute iar distribuirea datelor specifică RAID 0 permite încorporarea a mai multor hard disk-uri fizice într-un singur disk logic. Se pot defecta pana la 2 hard disk-uri din fiecare sub-matrice fără ca acest lucru sa duca la pierderea datelor. De asemenea, timpii de reconstrucție sunt mult mai mici decât în cazul în care toate hard disk-urile ar fi fost organizate într-un RAID 6 cu același număr de componente.

Exista 4 evenimente de tranziție în defectarea unui RAID 6 (RAID 60):

 • Perioada până la defectarea operațională. Distribuția defectării hard disk-urilor nu este constantă în timp. Sub-populații de hard disk-uri pot avea modalități specifice de defectare, cum ar fi spre exemplu defectarea la punerea în funcțiune pentru prima dată, cea ce modelele MTTDL (Mean Time To Data Loss) nu iau în calcul.
 • Timpi de reconstrucție/ restaurare. Timpii minimi de reconstrucție sunt funcții ce depind de mai multe variabile printre care enumeram : capacitatea hard disk-urilor, ratele de citire / scriere ale hard disk-urilor, lățimea de bandă a magistralei de date, numărul de hard disk-uri de pe magistrală cât și încărcarea curenta I/O a matricei. Datorită acestor factori, un hard disk de 2 TB poate avea timpi de reconstrucție mai mari de 40 de ore.
 • Perioada până la defectarea latentă. Rata defectelor latente variază în funcție de utilizarea, vârsta și tehnologia de construcție a hard disk-urilor.
 • Perioada până la curățarea de erori a datelor (data scrubbing). Scrubbing-ul este procesul ce se derulează în fundal menit sa găsească și să repare erorile latente. Sistemele folosite intens au mai puțin timp pentru scrubbing cea ce mărește șansa ca o eroare latentă să ducă la incapacitatea de a reconstrui un RAID 5. Strategiile de curățare de erori a datelor au un impact major asupra ratei erorilor latente.

Producătorii de RAID diferă în proiectarea componentelor interne și a circuitelor componentelor hardware iar o cunoaștere detaliată a acestor design-uri este esențială pentru succesul procesului de recuperare a datelor. Dar pentru ca producătorii nu dezvăluie aceste informații, tehnicile și procedurile de recuperare RAID necesită ani pentru dezvoltare și inginerie inversă pentru determinarea și identificarea acelor tehnici și proceduri ce sunt cele mai eficiente.

Datorită statului nostru de experți atât în recuperarea datelor de pe hard disk-uri cât și de pe RAID-uri, firma Python este alegerea perfectă pentru recuperarea datelor dumneavoastră, atât de pe RAID-uri cât si de pe orice alt tip de matrice / volum.

Recuperam cu succes date de pe oricare din matricile RAID produse de următorii producători dar nu ne limităm doar la produsele acestora:

 • HP
 • Adaptec
 • IBM
 • LSI Logic
 • Dell
 • Fujitsu
 • Compaq
 • Hitachi

Free diagnostic in 24 hours - No data, no charge

When you realise that a storage drive / unit is
malfunctioning or defective
first data recovery bulletCut the electric power immediately
data recovery bulletDo not restart the computer
data recovery bulletDo not install or reinstall software applications
data recovery bulletDo not hit, shake and do not dissasemble or clean the storage units
data recovery bulletDo not try to dry the wet units
data recovery bulletDo not power or to try to othervise intervene on the units
block bottom

like us on Facebook