Laborator

Laboratorul nostru detine toate echipamentele necesare pentru recuperarea de date, instrumente, software personalizat, personal instruit și documentația detaliată necesare pentru a rezolva cele mai complexe si mai dificile operatiuni de recuperare a datelor :

  • capete citire/scriere defecte
  • axului motorului blocat
  • PCB (circuite) deteriorate
  • firmware corupt
  • operatiuni matrici RAID

Inlocuirea componentelor interne ale unui hard disk nu poate fi efectuata la orice magazin de reparații de calculatoare. Serviciile de recuperare de date necesită instrumente specializate de recuperare a datelor și sunt efectuate la centre specializate de recuperare a datelor, nu la bancul de lucru din atelierele standard de reparații computer.

Orice mediu de stocare fizic deteriorat (ex: hdd) trebuie să fie recuperat într-o cameră curată. Fără o cameră curată, contaminanți se pot depune pe platane. Daca un platan de hard disk a devenit contaminat, capetele se pot prinde pe aceste particule si pot distruge suprafata acestuia. Acest lucru poate duce la pierderea de date.

O camera curata (Clean Room 100 ) este o zonă de lucru cu temperatura si umiditatea controlate, pentru a proteja echipamentul sensibil la contaminare, cu iluminare foarte buna si sisteme bune de ventilatie, fără sa existe praf. Incinta trebuie curatata zilnic pentru a preveni contaminarea.

Multe industrii diferite necesită utilizarea unei camere curate, serviciile medicale, producatori de circuite integrate, ferme de lapte sunt doar câteva; cele mai multe laboratoare de recuperare date au cel puțin un clean room pentru a efectua chiar și cele mai elementare proceduri de recuperare.

Laboratorul nostru este unul din cele 2 laboratoare din Romania dotate cu echipamenul PC 3000 SAS/SCSI

PC3000 SAS/SCSI este cel mai nou si mai puternic echipament pentru recuperarea datelor de pe hdd-urile cu interfata SAS si SCSI cu capacitati cuprinse intre 18GB si 2 TB si permite recuperarea datelor de pe urmatoarele sisteme de fisiere : FAT, exFAT, NTFS, EXT2/3/4, HFS+, UFS1/2, XFS, ReiserFS, VMFScat si sistemele de fisierele specifice masinilor virtuale.

De asemenea folosim in procesul de recuperare date si urmatoarele echipamente si softuri:

  • PC 3000 UDMA si softul Data Extractor Expres - folosite la extragerea de date de pe hdd-urile cu interfata SATA si ATA
  • Pc 3000 Expres si softul Data extractor raid edition - folosite la extragerea datelor de pe RAID-ri bazate pe hard disk-uri cu interfete SATA sau PATA(IDE)
  • PC3000 Flash/SSD - folosit la extragerea datelor de pe unitatiile de stocare de tip NAND / FLASH / SSD
  • Utilitare de diagnostic si replicare automata a HDD-urilor
  • Instrumente si utilitare diverse (microscop, instrumente de aliniere si extragere a capetelor de citire, etc.)

Inginerii noștrii au recuperat date de pe hdd-uri deteriorate de inundații, incendii, virusi, stergeri de fisiere, reformatarea, recompartimentare și alte tipuri de eșecuri.

   
  
 

Free diagnostic in 24 hours - No data, no charge

When you realise that a storage drive / unit is
malfunctioning or defective
first data recovery bulletCut the electric power immediately
data recovery bulletDo not restart the computer
data recovery bulletDo not install or reinstall software applications
data recovery bulletDo not hit, shake and do not dissasemble or clean the storage units
data recovery bulletDo not try to dry the wet units
data recovery bulletDo not power or to try to othervise intervene on the units
block bottom

like us on Facebook